Welkom

Link

Voor informatie en de agenda van de toertochten in 2018, zie de Evenementen info.

 

Brabantse Bromfiets Beurs 2018

Net als vorig jaar zal de Brabantse Bromfiets Beurs plaatsvinden op de locatie van Laco in Veghel. In deze ruime en verwarmde sporthal zal een van de drukst bezochte bromfiets beurzen van het zuiden plaatsvinden. Wil je meer info over de verhuur van plaatsen? Of meer info over de beurs in zijn algemeen? stuur dan een mail naar voorzitter@bromvliegers.nl

DATUM: 7 JANUARI 2018

Beurslocatie: Laco Sporthal de beemd nabij het stadhuisplein (voer dit in uw navigatie) in Veghel

Open van: 10.00 tot 15.00 uur

Entree: 5 euro

IMG_20180106_0004

Rondum Skendel mooie afsluiter van toerseizoen

Een mooie herfstdag, met in de morgen nog wat dauw op de velden en een zonnetje welke de bomen in een schitterend kleuren pallet tooide. De route bestond uit 2 hele mooie lussen met de pauze op de zelfde plek als de startplaats aan de steeg in schijndel. Op de steeg stond een oude brandweerwagen als geluidsinstallatie waar zelfs de winnende race van Max Verstappen live was te bekijken, lang leve de moderne techniek!

Met een 232 deelnemers was de opkomst weer erg mooi, en ook de diversiteit in voertuigen was erg de moeite waard.  Na afloop was er ook weer de inmiddels befaamde Brommy Award uitreiking, alwaar de mensen die alle ritten van het seizoen hebben gereden een leuke award in ontvangst mochten nemen, ditmaal in de vorm van een gave grote Bougie.

Een eerste serie foto’s is inmiddels beschikbaar op DEZE LINK.

Meer foto’s volgen later.

Dank allemaal voor jullie deelname dit toerseizoen, dank om samen met ons het 15 jarig jubileum seizoen te vieren en graag tot volgend toerseizoen! We lezen heel erg graag je reactie op deze rit en het seizoen in het bijzonder, je kunt dit kwijt in ons gastenboek

KLIK HIER

Veghels Bromfiets Treffen 2017, wisselvallig weer, en prachtige opkomst

Bij de start van het Veghels Bromfiets treffen in Mariaheide was het een drukte van belang, de kofferbak verkoop in het dorp zorgde samen met de brommers, voor een gezellige drukte in het anders zo rustige dorp. De route voerde richting Berghem waar bij zaal De Merx de pauzeplaats was ingericht.

Via een ronde over Schaijk, Zeeland en Uden kwam men weer terug bij de start. De route was zeer divers en de deelnemers kregen zowel zon als regen te verduren tijdens de rit, ook de wind was stevig te noemen. Het totaal aantal deelnemers kwam uiteindelijk op:

186 leden en 135 niet leden, een prachtige opkomst!

De eerste foto’s van vandaag kun je hier al bekijken;

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S

We lezen weer graag hoe jullie de rit hebben ervaren, dat kan in ons gastenboek.

331 deelnemers bij 15de Holder de Polder Tocht

Terwijl er in de ochtend nog enkele drupjes vielen en het de hele dag bewolkt was met een stevige wind, mochten we toch nog ruim 331 deelnemers verwelkomen op de driehoek in Rosmalen.

Ergens was het ook wel erg fraai Hollands weer, en De Holder de Polder Tocht is toch een evenement waar het in het verleden vaker wat “vreemd’ weer geweest is. Zo zijn we ooit met stromende regen vertrokken om later op de dag enkel zon te zien, hebben we ook wel eens een hele dag regen gehad maar ook zoveel zon dat de mussen van het dak vielen, voor wat dat betreft was het eigenlijk prima weer vandaag!

Een groot compliment mag ook gaan naar de “subclub” Lodero die dit jaar de organisatie van deze inmiddels in binnen en buitenland zeer gewaardeerde rit voor het eerst op zich nam. Voor het eerst organiseerden zij een evenement onder de vlag van De Bromvliegers. Met een opkomst van boven de 300 deelnemers kunnen we spreken over een zeer geslaagde opkomst, zeker gezien het weer.

Heb je een leuk verslag, foto’s of video gemaakt, neem dan even contact met ons op via redactie@bromvliegers.nl we kijken ook weer uit naar je reactie in ons gastenboek.

De eerste foto’s staan ook online op deze LINK, iedereen een fijne vakantie en graag tot volgende maand in Mariaheide voor het Veghels Bromfiets Treffen!

Stralend weer voor mooiste vaderdagcadeau in Zijtaart

Vandaag stond Zijtaart weer in het teken van Zijtaart Biedt/Bromt Meer. Samen met oldtimer auto’s zetten De Bromvliegers in de ochtend het hele kerkdorp in het teken van klassieke voertuigen.

Een keur aan merken en types verscheen aan de start, we beperken ons in deze enkel tot de tweewielers welke met een deelnemersaantal van 281, verdeeld over 203 leden en 78 niet leden veruit de grootste groep vormden.

De route voerde via mooie landwegen naar de pauzeplaats in De Rips waar men genoot van een broodje bal, kop soep of wat lekkers van de Frietwagen. Deelnemers troffen het met het weer, want met ruim 30 graden op de thermometer was het een heuse zomerse dag te noemen.

We hebben voor jullie 2 albums met foto’s klaar staan, niet allen even scherp maar we wilden jullie ze toch graag tonen. Alle dank aan de vele vrijwilligers, van parkeerbeheer tot inschrijving en van fotograaf tot bezemwagen. We zien jullie graag allemaal op 16 juli bij de Holder De Polder Tocht in Rosmalen, zorgen jullie weer voor mooi weer?

FOTO ALBUM 1

FOTO ALBUM 2

Laat je reactie achter in ons gastenboek op deze link!

Zonnig verloop van Voorjaarsrit in Oirschot

Vandaag vertrok voor de tweede keer in de historie de Voorjaarsrit vanaf Cafe Vingerhoeds in Oirschot.

Sommige deelnemers stonden in de vroege ochtend thuis naar de lucht te kijken en besloten regenpak mee te nemen, dan wel de voertuigen in de busjes te laden en zo naar de startplek te komen, typerend voor het per plaats erg wisselende weer dat er deze ochtend heerste.

Tijdens het opstellen, waar de parkeerplaats erg geschikt voor is met zijn mooie heggetjes en hoekjes, zagen we weer een keur aan voertuigen de revue passeren, van Magneet Globemaster tot Hercules Astronaut. Aan de andere zijde van het café  verzamelden liefhebbers van het automerk Lotus zich, en menigeen maakte van de gelegenheid gebruik om ook die sportwagens eens nader te bekijken.

Uiteindelijk kwamen er 145 leden en 66 niet leden zichzelf melden bij de inschrijftafel, een erg mooie opkomst dus wederom en ook het weer was geweldig.

De rit  voerde door schitterende boslanen, uitgestrekte landerijen, dwars over landgoed de utrecht met zijn mooie rododendrons en voerde over de mooiste weggetje van de Brabantse Kempen. De pauze in Lage Mierde was gezellig en de bromfietsen werden opgesteld op het Kermis terrein tussen de attracties.

 

Het was kortom weer een rit om met volle teugen van te genieten, voor onze foto en film ploeg was het mooie en erg felle zonlicht een uitdaging om mee te werken en er moest flink gewerkt worden om de foto’s goed te kunnen laten zien. De eerste serie foto’s staat inmiddels online via onderstaande link. Ook de bezemwagen had wat werk te doen, 2 uitvallers en 2 lekke banden die tijdens de rit konden worden gerepareerd.

https://plus.google.com/photos/105439318843100634623/albums/6425185407243540161

 

We lezen graag je reactie op deze rit in ons gastenboek.

Graag allemaal tot de volgende rit in Zijtaart, op vaderdag zondag 18 juni 2017!

 

 

Ruim 300 deelnemers bij seizoenstart in Aarle-Rixtel!

Schitterende opkomst bij opening jubileum toerseizoen in Aarle Rixtel.

Waar de weergoden ons de afgelopen jaren bij de start van de Gouwe Ouwe Rit bij de Dreef in Aarle -Rixtel niet zo gunstig waren gezind daar waren ze op 30 april 2017 wel met het juiste been uit bed gestapt.

Onder een mooi zonnetje, zo’n 15 graden warm maar met een stevig windje verzamelden maar liefst 330 deelnemers zich om de eerste rit van het jubileumseizoen te gaan rijden. De opkomst was daarmee ouderwets goed te noemen. We zagen een keur aan merken en modellen, van Sparta tot Zündapp en van Puch Maxi tot Mobylette.

Op de route passeerden we bossen en kanalen en ook het mooie peelheide gebied alwaar er zelfs soms kleine zandstormen plaatsvonden bij het passeren der bezoekers. Sommigen wegen waren lang, met de wind op kop leek het voor sommigen soms wel wat oneindig, menig Solex moest zo zagen wij flink aan de bak.

Dat gold ook voor de jongens van de bezemwagen, een eerste rit na de winterstop, en ook nog eens zo’n grote opkomst staan garant voor veel sleutelende deelnemers onderweg, of iets erger nog uitvallende machines. Gelukkig zijn daar Piet en Philip om assistentie te bieden met de bezemwagen.

Inmiddels hebben we weer vele foto’s online staan, geplaatst in 2 albums. Ook onze fotomensen moesten er weer even inkomen wat resulteerde in her en der wat onscherpte, maar al met al ook een paar hele fraaie platen.

We lezen graag hoe jij de rit hebt ervaren! Dan kan onder dit nieuwsbericht of even via een berichtje in het gastenboek. Graag tot de volgende rit in Oirschot allemaal!

 

Tot Broms,

 

De Redactie.

DE FOTO’S

Album 1

https://goo.gl/photos/oKYwuQ8GZya5ckE88

Album 2

https://goo.gl/photos/ksVytHiyWYudqVaV8