Rondum Skéndel – Prachtige seizoensafsluiter 2016

Vandaag was het alweer tijd voor de laatste rit van dit seizoen, de seizoensafsluiting vond net als vorig jaar weer plaats in Schijndel, alwaar op evenemententerrein de Steeg “Rondum Skendel” van start ging.

 

Onder leiding van lid en sponsor (www.toons50cc.nl) Toon Verstappen tekende het “Skendels Brom Gruupke” ook dit jaar weer voor de organisatie.

 

Eerder die nacht vroor het in Eindhoven nog 1,5 graden aan de grond hoor ik op de radio als ik onderweg ben naar Schijndel, en de hele week was het voor velen al flink afzien nu de temperaturen eindelijk zijn zoals ze horen te zijn tegen deze tijd van het jaar. We hebben maar mooi geluk gehad met zoveel van die mooie nazomerdagen in september nietwaar?

 

Ik merk als snel dat de zon deze dag flink zal gaan schijnen en de eerste zonnestralen die opkomen zijn ook al direct goed warm en voelbaar, wanneer ik in de auto naar Schijndel rijd zie ik de mooie nevel boven de weilanden al hangen en ook kleurt de laag staande oktober zon de bomen schitterend tot een prachtig warm kleurig pallet.

In Schijndel aangekomen is het al best druk, de bezemwagen is er al en vele deelnemers hebben er ook al zin in, ook zie ik veel busjes en aanhangers en daar is gelukkig voldoende parkeerplek voor.

De meeste deelnemers hebben een flink pak kleren aangetrokken, onder het mom, uit doen kan altijd nog, niet bij hebben en toch willen aantrekken is al een stuk moeilijker. Tegen de starttijd is menig extra trui toch al uitgetrokken en in de tas belandt, want het is heerlijk brommer weer geworden.

Ik spoed me met de auto naar Gemonde en vindt daar nabij de begraafplaats een eerste foto locatie, vogels fluiten, ik zie nog bijen, een vlinder, een jongedame op een paard en een wat verbaasde jogger die zijn vakantie kilo’s probeert kwijt te raken. Wat overheerst is de rust, zo dicht bij huis, zo mooi, kortweg genieten.

Wanneer de eerste deelnemers langs komen rijden blijkt als snel dat die felle herfstzon schitterend is maar ook een uitdaging voor onze foto en film jongens. Veel te fel als ze doorkomt, meteen heel donker als er een wolkje voorbij komt, we proberen als altijd iedereen te “bevriezen” op de foto, een techniek die neer komt op net die juiste druk op de knop. Al kijkend door de kleine zoeker van de camera, zo groot als een halve postzegel, moeten we precies drukken als de brommerrijder er in verschijnt, met deelnemers die erg dicht op elkaar zitten en allemaal wel tussen de 30 en 80 km per uur rijden een hele uitdaging. Al dan ook het licht zoveel extremiteiten laat zien in sterkte als op deze schitterende herfstdag dan is het aanpoten en dan is de kans op wat onscherpere foto’s ook daar. Een selectie hebben we middels de link onderaan dit stukje voor je beschikbaar gemaakt en er zitten ook hele fraaie platen bij!

Na de eerste foto stop rijden we terug naar de startplaats die deze keer ook pauzeplaats is, we grijpen zo de kans die zich voordoet bij een rit van 2 lussen, we kunnen iedereen nogmaals op de gevoelige plaat vast proberen te leggen. Na een broodje gezond (geen frikandel of kroket voor ons deze keer) volgen we via de route bordjes de route tot aan Heeswijk alwaar we een mooi plekje vinden voor nog wat foto’s. Wanneer ook daar weer enkele deelnemers zijn gepasseerd rijden we verder om net voor Schijndel nog voor de laatste keer te gaan fotograferen. Zei die een beetje lekker in het peloton zaten hebben grote kans deze keer minstens 4 keer door dezelfde fotograaf te kunnen zijn gekiekt, dank voor jullie deelname!

De route blonk uit in ouderwetse Brabantse plattelandsweggetjes, slingerend, kronkelend, voorbij al dan niet geoogste maïs akkers, oude boerderijen, onder eeuwenoude bomen door of langs ellenlange rijen populieren. Voor wie heeft opgelet lang schitterende weilanden met koeien in de zon, een kamelenmelkerij, en langs kasteelboerderijen. De twee lussen waren beide heel divers en schitterend aan elkaar geregen. Een groot compliment mag nog naar de bordenhangers, die niet zuinig waren met de bordjes en ook veel gebruik hebben gemaakt van de witte rechtdoor variant. Zo creëerde men rust onder de deelnemers door elke vorm van twijfel of men nog wel op de route zit direct weg te nemen.

In totaal mochten we 91 niet leden en 167 leden verwelkomen, de bezemwagen kwam leeg retour, enkele deelnemers met een ontstekingsprobleem of lekke band kwamen namenlijk zelf weer terug bij de finish.

Na afloop kregen de mensen die aan alle evenementen hebben deelgenomen wederom de felbegeerde “Brommy Award” uitgereikt, daarmee kwam een einde aan een enorm geslaagde editie van Rondum Skendel. Ook toerseizoen 2016 kreeg hiermee een prachtige afsluiter, eentje waarin alles wat onze hobby juist zo prachtig maakt samenviel. Chapeau!

Foto’s:

Foto serie 1 met o.a. foto’s gemaakt op de route: KLIK HIER VOOR SERIE 1

Foto serie 2 met o.a start en brommy awards: KLIK HIER VOOR SERIE 2

Ook TV Schijndel was aanwezig, foto’s en film tref je hier aan: KLIK HIER

 

1 reactie op “Rondum Skéndel – Prachtige seizoensafsluiter 2016

  1. Mooie afsluiting van een nat brommerjaar. de natuur was vandaag weer op zijn mooist . wat is ons brabant toch prachtig met volle teugen genoten.groet John.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *