Kofferbakverkoop en Bromfiets Treffen gaan hand in hand. Veghels Bromfiets Treffen 2016 geslaagd.

Hoewel de weersvoorspelling voor zondag 21 augustus 2016 niet geweldig was, wisselvallig met kans op flinke buien, mochten we niet klagen over de opkomst bij het Veghels Bromfiets Treffen in Mariaheide, het evenement waar het Bromvliegers avontuur ooit allemaal mee begon.

 

Het was ronduit koud op deze augustus dag, de thermometer kwam in de ochtend niet boven de 15 graden uit, en dan te bedenken dat het een dag eerder 27 graden was…

 

Onze startplaats, Cafe D’n Brouwer in Mariaheide had het intiatiief opgevat om gelijktijdig met onze rit een kofferbakverkoop te organiseren, dit resulteerde in een bonte verzameling van kooplieden met huisraad, speelgoed, en ander overtollig kleinnood aan weerszijden van de weg, een gezellige drukte die de wat lagere opkomst van de deelnemers niet deed opvallen. Heel slim had D’n brouwer bedacht de entree en stagelden gratis te houden, zo had men de hele dag ene leuke toeloop van publiek ook als de bromfietsen nog niet terug waren.

 

Gezien het slechte weer, het was gelukkig wel droog!, en de lage temperatuur mogen we toch trots zijn op de mooie opkomst van 187 ingeschreven deelnemers, verdeelt over 141 leden en 46 niet leden.

 

De route voerde over Vorstenbosch naar Loosbroek, vandaar uit naar Heesch, Nistelrode, Schaijk naar de pauzeplaats bij De Merkx in Berghem waar ruim voldoende ruimte zowel voor mens als machine was, zelfs al waren we met 500 deelnemers, een perfecte tussenstop dus. We passeerden verder gehuchten als Koolwijk en plaatsen als Dieden, pikten een stukje van het mooie Ravenstein mee en reden zelfs over de dijk langs het water,  bij terugkomst zorgde d’n Brouwer voor passende muziek, hoewel de meesten tijdens de rit droog wisten te blijven viel er na afloop toch nog menig flinke drup.

Iedereen bedankt voor jullie inzet, en deelname, graag tot de volgende ronde op 9 oktober in Schijndel!

Beleef de dag opnieuw met onze fotoserie, kom later deze week zeker nog een keer terug op de site want we zullen het fotoboek nog verder uitbreiden met foto’s van onze andere fotograaf!

Bekijk nu de eerste serie foto’s via deze link

We lezen ook graag hoe je de rit hebt ervaren, je kunt je reactie kwijt onder dit bericht.

 

Namens de redactie,

 

Remco van Eck

2 reacties op “Kofferbakverkoop en Bromfiets Treffen gaan hand in hand. Veghels Bromfiets Treffen 2016 geslaagd.

  1. Beste bordjeshanger van het jaar tot nu toe. Voldoende en op juiste duidelijke plaatsen gehangen bordjes. Super uitgezet.

  2. Het was weer een perfecte rit. Alles was goed georganiseerd, en de meesten hebben een droge rit gehad. Deze rit is voor herhaling vatbaar. Organisatie bedankt.Ook namens Rikske.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *