Holder de Polder tocht 2016 | Zonnebril en regenpak, schitterende opkomst

Vandaag stond alweer de 14 editie van de Holder de Polder Tocht op het programma, een van de allermooiste toertochten van het land!

Wanneer ik om 10.00 uur op de driehoek in Rosmalen aan kom is het bewolkt, op de heenweg waren de wolken zelfs nog donkerder dan op de startplaats. En dat terwijl in de vroege ochtend het zonnetje nog mooi scheen.

Ik parkeer de auto op de parkeerplaats waar ik al jaren ga staan, het valt me op dat ik veel minder busjes en aanhangers zie staan en loop naar de inschrijftafels met in mijn gedachten dat het weer toch wederom zal zorgen dat de opkomst wat minder zal zijn.

Eenmaal om de hoek is de verbazing dan ook groot dat om 10.00 uur het hele plein vol staat, en de grote groepen deelnemers maar blijven komen, wat een opkomst!

De inschrijftafels hebben het extreem druk, en zijn deze keer voor het terras in de buitenlucht geplaatst. Ik probeer nog wat foto’s te maken van de deelnemende voertuigen maar het is zo druk dat alles dicht tegen elkaar geparkeerd staat, met 193 leden 145 niet leden, kunnen we rekening houdend met het weer, zelfs spreken van een schitterende opkomst!

Dan vallen de eerste druppels, gevolgd door flinke regen die ruim een uur aanhoudt, de inschrijftafels worden nat, de papieren ook en de deelnemers zoeken beschutting. Een enkeling had het advies van de nieuwsbrief goed opgevolgd en had naast de zonnebril ook een regenpak meegenomen, en dat kwam nu goed van pas!

Tijdens de start regent het flink, we zien hele aparte combinaties voorbij komen, mensen met een regenpak en zonnebril tot aan mensen met enkel een korte broek en t-shirt, het gezelschap is heel divers en zo ook het voertuigpark.

Na de start spoed ik me richting een dijk nabij de plaats Gameren, iets voor Zaltbommel, elders op de route om daar nogmaals de deelnemers te fotograferen.  Via de app hoor ik nog van een valpartij net na de start en diverse pechgevallen nabij de startplaats.

Bewust koos ik er voor dit jaar niet bij het pont te gaan staan maar wat verder op de route. De deelnemers hebben dan ongeveer 55 kilometer gereden en dat geeft mij wat tijd om rustig naar de locatie te rijden, voordeel van een pont op de route is dat niet de hele groep bij elkaar zit en wat uit elkaar gerekt is, ik probeer wat nieuwe instellingen en kies er voor niet iedereen  lukraak vast te leggen maar ook een hele mooie foto te maken, daardoor staat vast en zeker niet iedereen op de foto maar de foto’s zijn wel scherper dan normaal. We lezen graag hoe jullie de rit hebben ervaren en hoe de foto’s bevallen.

Na afloop vernamen wij dat er toch diverse uitvallers waren en er ook diverse valpartijen onder de solexrijders hadden plaatsgevonden, hopelijk gaat het met alle betrokken snel weer beter en valt het allemaal mee.

BEKIJK HIER ALLE FOTO’S VAN VANDAAG
(de foto’s zijn gemaakt door  2 fotografen en gesorteerd op tijdstip)

Dank voor allen jullie deelname en we kijken uit naar jullie reactie in het gastenboek of onder dit bericht.

Tot Broms!

Remco van Eck

 

Er is tevens een klein verchroomd onderdeel gevonden op een pont, vermoedelijk betreft het een uitlaat rooster, mocht iemand dit missen dan kan deze contact opnemen met de organisatie.

 

1 reactie op “Holder de Polder tocht 2016 | Zonnebril en regenpak, schitterende opkomst

  1. organisatie weer bedankt het was weer een prachtige rit. vrijwilligers bedankt je moet het maar weer willen doen.en dan Remco en team toch altijd weer die mooie foto,s petje af groet John.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *