Zijtaart Bromt Meer groot succes

De weermannen hadden al gemeld dat het vandaag op Vaderdag wat minder warm zou zijn maar wel droog. En hoewel het in de ochtend nog wat bewolkt en fris was kwam het later op de dag toch nog helemaal goed.
Iedereen leek het slechte weer van de afgelopen weken/dagen helemaal beu te zijn en besloot in de ochtend naar Zijtaart te trekken, en dat hebben we geweten!
Waar normaliter om 10.00 uur de meeste deelnemers binnen komen was het nu al een drukte van jewelste in de straten van Zijtaart, auto’s tractoren en meer dan 150 bromfietsen waren al aanwezig, waaronder ook weer een keer een flinke groep solexrijders, leuk!
Wanneer om 10.30 uur de eerste deelnemers van start gaan, is het voor speaker Mari en Auto/tractor speaker Rien een hele opgaaf om alles aan elkaar te praten, want wat een schitterende opkomst op deze vaderdag zeg! Van 10.30 tot 12.00 uur blijven de voertuigen onder de boog doorkomen, we tellen deze keer een 278 officiële inschrijvingen bij de bromvliegers, waarvan een 190 leden en 88 externen. De laatste groep bevatte deelnemers uit De Lier, Rotterdam, Rijswijk, Den Haag enz enz, schitterend om te zien dat men de moeite neemt met ons mee te rijden.
Wanneer de foto’s bekijken zien we zelfs nog wel meer voertuigen, het is vrijwel zeker dat er meer dan 300 tweewielers van start gingen, een schitterend aantal! Piet en Philip van de bezemwagen hadden twee pechvogels op de kar staan, een Fantic en Flandria beide met een lekke band, onderweg wisten vele anderen met hulp van eigen gereedschap of wat hulp van mede deelnemers de boel snel weer aan de gang te krijgen.
De route voerde over keldonk-boerdonk-gemert-boekel-venhorst-richting de pauzeplaats in Langenboom waar een groot voetbalveld en dorpsplein voor ruim voldoende parkeerplek zorgden voor alle schitterende voertuigen.
Bij terugkomst in Zijtaart namen velen nog een kijkje op de braderie of ploften neer op het terras, nog nagenietend van een heerlijk dagje oldtimer plezier, met een heel warm zonnetje, zo nu en dan flinke bewolking, en een stevig windje, was het eigenlijk ideaal brommerweer, dank voor jullie deelname allemaal!
Onze foto en filmploeg toog voor het tweede stuk van de route naar de straten rondom de Kilsdonkse molen, een zeer uitgebreid foto verslag tref je aan op onze site en wel op deze link
Graag zien we jullie de volgende keer weer, nu in Rosmalen bij de Holder de Polder tocht! Tot dan!

6 reacties op “Zijtaart Bromt Meer groot succes

 1. Het was een prachtige rit, voor mij,de eerste keer, heel mooi om mee te maken.
  Ben ook in Keent op de dijk geweest, daar liepen wilde paarden, mooie rit!!
  groet PAUL

 2. Prachtige diverse. Tocht dank daar voor, maar een
  Kleinigheidje op sommige plekken slecht
  aangegeven ( er liep een wandeltocht tussendoor met soort gelijke bordjes(
  Wij waren niet de enige die dat opmerkte )
  Niet te mon we zijn bij de eindstreep gekomen ( gr uit alkmaar en heiloo )

  • ik vond dit persoonlijk niet zo erg . zag het pas op de dijk bij keent kon ik toch nog even van het prachtige uitzicht genieten. groet john.

  • Er is een wandelorganisatie (o.a. tochten vanuit Schijndel en Grave) die het zelfde systeem gebruikt. De bordjes zitten echter niet vast met binddraad zoals bij de Bromvliegers, maar met elastiek (poststieken). Dus als je twijfelt, even rustig aan en goed kijken. Alle gegevens onder voorbehoud.
   Groetjes Hans

 3. was weer genieten een prachtige rit over boeren landweggetjes. en eindelijk had iemand geregeld dat het fatsoenlijk weer was. organisatie bedankt ik kan er weer een paar weken tegenaan groet john.

 4. Mooie tocht en complimenten aan de organisatie en vrijwilligers en de foto’s die gemaakt zijn ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *