Rondum Skendel mooie afsluiter van toerseizoen

Een mooie herfstdag, met in de morgen nog wat dauw op de velden en een zonnetje welke de bomen in een schitterend kleuren pallet tooide. De route bestond uit 2 hele mooie lussen met de pauze op de zelfde plek als de startplaats aan de steeg in schijndel. Op de steeg stond een oude brandweerwagen als geluidsinstallatie waar zelfs de winnende race van Max Verstappen live was te bekijken, lang leve de moderne techniek!

Met een 232 deelnemers was de opkomst weer erg mooi, en ook de diversiteit in voertuigen was erg de moeite waard.  Na afloop was er ook weer de inmiddels befaamde Brommy Award uitreiking, alwaar de mensen die alle ritten van het seizoen hebben gereden een leuke award in ontvangst mochten nemen, ditmaal in de vorm van een gave grote Bougie.

Een eerste serie foto’s is inmiddels beschikbaar op DEZE LINK.

Meer foto’s volgen later.

Dank allemaal voor jullie deelname dit toerseizoen, dank om samen met ons het 15 jarig jubileum seizoen te vieren en graag tot volgend toerseizoen! We lezen heel erg graag je reactie op deze rit en het seizoen in het bijzonder, je kunt dit kwijt in ons gastenboek

KLIK HIER

Veghels Bromfiets Treffen 2017, wisselvallig weer, en prachtige opkomst

Bij de start van het Veghels Bromfiets treffen in Mariaheide was het een drukte van belang, de kofferbak verkoop in het dorp zorgde samen met de brommers, voor een gezellige drukte in het anders zo rustige dorp. De route voerde richting Berghem waar bij zaal De Merx de pauzeplaats was ingericht.

Via een ronde over Schaijk, Zeeland en Uden kwam men weer terug bij de start. De route was zeer divers en de deelnemers kregen zowel zon als regen te verduren tijdens de rit, ook de wind was stevig te noemen. Het totaal aantal deelnemers kwam uiteindelijk op:

186 leden en 135 niet leden, een prachtige opkomst!

De eerste foto’s van vandaag kun je hier al bekijken;

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S

We lezen weer graag hoe jullie de rit hebben ervaren, dat kan in ons gastenboek.

331 deelnemers bij 15de Holder de Polder Tocht

Terwijl er in de ochtend nog enkele drupjes vielen en het de hele dag bewolkt was met een stevige wind, mochten we toch nog ruim 331 deelnemers verwelkomen op de driehoek in Rosmalen.

Ergens was het ook wel erg fraai Hollands weer, en De Holder de Polder Tocht is toch een evenement waar het in het verleden vaker wat “vreemd’ weer geweest is. Zo zijn we ooit met stromende regen vertrokken om later op de dag enkel zon te zien, hebben we ook wel eens een hele dag regen gehad maar ook zoveel zon dat de mussen van het dak vielen, voor wat dat betreft was het eigenlijk prima weer vandaag!

Een groot compliment mag ook gaan naar de “subclub” Lodero die dit jaar de organisatie van deze inmiddels in binnen en buitenland zeer gewaardeerde rit voor het eerst op zich nam. Voor het eerst organiseerden zij een evenement onder de vlag van De Bromvliegers. Met een opkomst van boven de 300 deelnemers kunnen we spreken over een zeer geslaagde opkomst, zeker gezien het weer.

Heb je een leuk verslag, foto’s of video gemaakt, neem dan even contact met ons op via redactie@bromvliegers.nl we kijken ook weer uit naar je reactie in ons gastenboek.

De eerste foto’s staan ook online op deze LINK, iedereen een fijne vakantie en graag tot volgende maand in Mariaheide voor het Veghels Bromfiets Treffen!

Stralend weer voor mooiste vaderdagcadeau in Zijtaart

Vandaag stond Zijtaart weer in het teken van Zijtaart Biedt/Bromt Meer. Samen met oldtimer auto’s zetten De Bromvliegers in de ochtend het hele kerkdorp in het teken van klassieke voertuigen.

Een keur aan merken en types verscheen aan de start, we beperken ons in deze enkel tot de tweewielers welke met een deelnemersaantal van 281, verdeeld over 203 leden en 78 niet leden veruit de grootste groep vormden.

De route voerde via mooie landwegen naar de pauzeplaats in De Rips waar men genoot van een broodje bal, kop soep of wat lekkers van de Frietwagen. Deelnemers troffen het met het weer, want met ruim 30 graden op de thermometer was het een heuse zomerse dag te noemen.

We hebben voor jullie 2 albums met foto’s klaar staan, niet allen even scherp maar we wilden jullie ze toch graag tonen. Alle dank aan de vele vrijwilligers, van parkeerbeheer tot inschrijving en van fotograaf tot bezemwagen. We zien jullie graag allemaal op 16 juli bij de Holder De Polder Tocht in Rosmalen, zorgen jullie weer voor mooi weer?

FOTO ALBUM 1

FOTO ALBUM 2

Laat je reactie achter in ons gastenboek op deze link!

Zonnig verloop van Voorjaarsrit in Oirschot

Vandaag vertrok voor de tweede keer in de historie de Voorjaarsrit vanaf Cafe Vingerhoeds in Oirschot.

Sommige deelnemers stonden in de vroege ochtend thuis naar de lucht te kijken en besloten regenpak mee te nemen, dan wel de voertuigen in de busjes te laden en zo naar de startplek te komen, typerend voor het per plaats erg wisselende weer dat er deze ochtend heerste.

Tijdens het opstellen, waar de parkeerplaats erg geschikt voor is met zijn mooie heggetjes en hoekjes, zagen we weer een keur aan voertuigen de revue passeren, van Magneet Globemaster tot Hercules Astronaut. Aan de andere zijde van het café  verzamelden liefhebbers van het automerk Lotus zich, en menigeen maakte van de gelegenheid gebruik om ook die sportwagens eens nader te bekijken.

Uiteindelijk kwamen er 145 leden en 66 niet leden zichzelf melden bij de inschrijftafel, een erg mooie opkomst dus wederom en ook het weer was geweldig.

De rit  voerde door schitterende boslanen, uitgestrekte landerijen, dwars over landgoed de utrecht met zijn mooie rododendrons en voerde over de mooiste weggetje van de Brabantse Kempen. De pauze in Lage Mierde was gezellig en de bromfietsen werden opgesteld op het Kermis terrein tussen de attracties.

 

Het was kortom weer een rit om met volle teugen van te genieten, voor onze foto en film ploeg was het mooie en erg felle zonlicht een uitdaging om mee te werken en er moest flink gewerkt worden om de foto’s goed te kunnen laten zien. De eerste serie foto’s staat inmiddels online via onderstaande link. Ook de bezemwagen had wat werk te doen, 2 uitvallers en 2 lekke banden die tijdens de rit konden worden gerepareerd.

https://plus.google.com/photos/105439318843100634623/albums/6425185407243540161

 

We lezen graag je reactie op deze rit in ons gastenboek.

Graag allemaal tot de volgende rit in Zijtaart, op vaderdag zondag 18 juni 2017!

 

 

Ruim 300 deelnemers bij seizoenstart in Aarle-Rixtel!

Schitterende opkomst bij opening jubileum toerseizoen in Aarle Rixtel.

Waar de weergoden ons de afgelopen jaren bij de start van de Gouwe Ouwe Rit bij de Dreef in Aarle -Rixtel niet zo gunstig waren gezind daar waren ze op 30 april 2017 wel met het juiste been uit bed gestapt.

Onder een mooi zonnetje, zo’n 15 graden warm maar met een stevig windje verzamelden maar liefst 330 deelnemers zich om de eerste rit van het jubileumseizoen te gaan rijden. De opkomst was daarmee ouderwets goed te noemen. We zagen een keur aan merken en modellen, van Sparta tot Zündapp en van Puch Maxi tot Mobylette.

Op de route passeerden we bossen en kanalen en ook het mooie peelheide gebied alwaar er zelfs soms kleine zandstormen plaatsvonden bij het passeren der bezoekers. Sommigen wegen waren lang, met de wind op kop leek het voor sommigen soms wel wat oneindig, menig Solex moest zo zagen wij flink aan de bak.

Dat gold ook voor de jongens van de bezemwagen, een eerste rit na de winterstop, en ook nog eens zo’n grote opkomst staan garant voor veel sleutelende deelnemers onderweg, of iets erger nog uitvallende machines. Gelukkig zijn daar Piet en Philip om assistentie te bieden met de bezemwagen.

Inmiddels hebben we weer vele foto’s online staan, geplaatst in 2 albums. Ook onze fotomensen moesten er weer even inkomen wat resulteerde in her en der wat onscherpte, maar al met al ook een paar hele fraaie platen.

We lezen graag hoe jij de rit hebt ervaren! Dan kan onder dit nieuwsbericht of even via een berichtje in het gastenboek. Graag tot de volgende rit in Oirschot allemaal!

 

Tot Broms,

 

De Redactie.

DE FOTO’S

Album 1

https://goo.gl/photos/oKYwuQ8GZya5ckE88

Album 2

https://goo.gl/photos/ksVytHiyWYudqVaV8

Rondum Skéndel – Prachtige seizoensafsluiter 2016

Vandaag was het alweer tijd voor de laatste rit van dit seizoen, de seizoensafsluiting vond net als vorig jaar weer plaats in Schijndel, alwaar op evenemententerrein de Steeg “Rondum Skendel” van start ging.

 

Onder leiding van lid en sponsor (www.toons50cc.nl) Toon Verstappen tekende het “Skendels Brom Gruupke” ook dit jaar weer voor de organisatie.

 

Eerder die nacht vroor het in Eindhoven nog 1,5 graden aan de grond hoor ik op de radio als ik onderweg ben naar Schijndel, en de hele week was het voor velen al flink afzien nu de temperaturen eindelijk zijn zoals ze horen te zijn tegen deze tijd van het jaar. We hebben maar mooi geluk gehad met zoveel van die mooie nazomerdagen in september nietwaar?

 

Ik merk als snel dat de zon deze dag flink zal gaan schijnen en de eerste zonnestralen die opkomen zijn ook al direct goed warm en voelbaar, wanneer ik in de auto naar Schijndel rijd zie ik de mooie nevel boven de weilanden al hangen en ook kleurt de laag staande oktober zon de bomen schitterend tot een prachtig warm kleurig pallet.

In Schijndel aangekomen is het al best druk, de bezemwagen is er al en vele deelnemers hebben er ook al zin in, ook zie ik veel busjes en aanhangers en daar is gelukkig voldoende parkeerplek voor.

De meeste deelnemers hebben een flink pak kleren aangetrokken, onder het mom, uit doen kan altijd nog, niet bij hebben en toch willen aantrekken is al een stuk moeilijker. Tegen de starttijd is menig extra trui toch al uitgetrokken en in de tas belandt, want het is heerlijk brommer weer geworden.

Ik spoed me met de auto naar Gemonde en vindt daar nabij de begraafplaats een eerste foto locatie, vogels fluiten, ik zie nog bijen, een vlinder, een jongedame op een paard en een wat verbaasde jogger die zijn vakantie kilo’s probeert kwijt te raken. Wat overheerst is de rust, zo dicht bij huis, zo mooi, kortweg genieten.

Wanneer de eerste deelnemers langs komen rijden blijkt als snel dat die felle herfstzon schitterend is maar ook een uitdaging voor onze foto en film jongens. Veel te fel als ze doorkomt, meteen heel donker als er een wolkje voorbij komt, we proberen als altijd iedereen te “bevriezen” op de foto, een techniek die neer komt op net die juiste druk op de knop. Al kijkend door de kleine zoeker van de camera, zo groot als een halve postzegel, moeten we precies drukken als de brommerrijder er in verschijnt, met deelnemers die erg dicht op elkaar zitten en allemaal wel tussen de 30 en 80 km per uur rijden een hele uitdaging. Al dan ook het licht zoveel extremiteiten laat zien in sterkte als op deze schitterende herfstdag dan is het aanpoten en dan is de kans op wat onscherpere foto’s ook daar. Een selectie hebben we middels de link onderaan dit stukje voor je beschikbaar gemaakt en er zitten ook hele fraaie platen bij!

Na de eerste foto stop rijden we terug naar de startplaats die deze keer ook pauzeplaats is, we grijpen zo de kans die zich voordoet bij een rit van 2 lussen, we kunnen iedereen nogmaals op de gevoelige plaat vast proberen te leggen. Na een broodje gezond (geen frikandel of kroket voor ons deze keer) volgen we via de route bordjes de route tot aan Heeswijk alwaar we een mooi plekje vinden voor nog wat foto’s. Wanneer ook daar weer enkele deelnemers zijn gepasseerd rijden we verder om net voor Schijndel nog voor de laatste keer te gaan fotograferen. Zei die een beetje lekker in het peloton zaten hebben grote kans deze keer minstens 4 keer door dezelfde fotograaf te kunnen zijn gekiekt, dank voor jullie deelname!

De route blonk uit in ouderwetse Brabantse plattelandsweggetjes, slingerend, kronkelend, voorbij al dan niet geoogste maïs akkers, oude boerderijen, onder eeuwenoude bomen door of langs ellenlange rijen populieren. Voor wie heeft opgelet lang schitterende weilanden met koeien in de zon, een kamelenmelkerij, en langs kasteelboerderijen. De twee lussen waren beide heel divers en schitterend aan elkaar geregen. Een groot compliment mag nog naar de bordenhangers, die niet zuinig waren met de bordjes en ook veel gebruik hebben gemaakt van de witte rechtdoor variant. Zo creëerde men rust onder de deelnemers door elke vorm van twijfel of men nog wel op de route zit direct weg te nemen.

In totaal mochten we 91 niet leden en 167 leden verwelkomen, de bezemwagen kwam leeg retour, enkele deelnemers met een ontstekingsprobleem of lekke band kwamen namenlijk zelf weer terug bij de finish.

Na afloop kregen de mensen die aan alle evenementen hebben deelgenomen wederom de felbegeerde “Brommy Award” uitgereikt, daarmee kwam een einde aan een enorm geslaagde editie van Rondum Skendel. Ook toerseizoen 2016 kreeg hiermee een prachtige afsluiter, eentje waarin alles wat onze hobby juist zo prachtig maakt samenviel. Chapeau!

Foto’s:

Foto serie 1 met o.a. foto’s gemaakt op de route: KLIK HIER VOOR SERIE 1

Foto serie 2 met o.a start en brommy awards: KLIK HIER VOOR SERIE 2

Ook TV Schijndel was aanwezig, foto’s en film tref je hier aan: KLIK HIER

 

Kofferbakverkoop en Bromfiets Treffen gaan hand in hand. Veghels Bromfiets Treffen 2016 geslaagd.

Hoewel de weersvoorspelling voor zondag 21 augustus 2016 niet geweldig was, wisselvallig met kans op flinke buien, mochten we niet klagen over de opkomst bij het Veghels Bromfiets Treffen in Mariaheide, het evenement waar het Bromvliegers avontuur ooit allemaal mee begon.

 

Het was ronduit koud op deze augustus dag, de thermometer kwam in de ochtend niet boven de 15 graden uit, en dan te bedenken dat het een dag eerder 27 graden was…

 

Onze startplaats, Cafe D’n Brouwer in Mariaheide had het intiatiief opgevat om gelijktijdig met onze rit een kofferbakverkoop te organiseren, dit resulteerde in een bonte verzameling van kooplieden met huisraad, speelgoed, en ander overtollig kleinnood aan weerszijden van de weg, een gezellige drukte die de wat lagere opkomst van de deelnemers niet deed opvallen. Heel slim had D’n brouwer bedacht de entree en stagelden gratis te houden, zo had men de hele dag ene leuke toeloop van publiek ook als de bromfietsen nog niet terug waren.

 

Gezien het slechte weer, het was gelukkig wel droog!, en de lage temperatuur mogen we toch trots zijn op de mooie opkomst van 187 ingeschreven deelnemers, verdeelt over 141 leden en 46 niet leden.

 

De route voerde over Vorstenbosch naar Loosbroek, vandaar uit naar Heesch, Nistelrode, Schaijk naar de pauzeplaats bij De Merkx in Berghem waar ruim voldoende ruimte zowel voor mens als machine was, zelfs al waren we met 500 deelnemers, een perfecte tussenstop dus. We passeerden verder gehuchten als Koolwijk en plaatsen als Dieden, pikten een stukje van het mooie Ravenstein mee en reden zelfs over de dijk langs het water,  bij terugkomst zorgde d’n Brouwer voor passende muziek, hoewel de meesten tijdens de rit droog wisten te blijven viel er na afloop toch nog menig flinke drup.

Iedereen bedankt voor jullie inzet, en deelname, graag tot de volgende ronde op 9 oktober in Schijndel!

Beleef de dag opnieuw met onze fotoserie, kom later deze week zeker nog een keer terug op de site want we zullen het fotoboek nog verder uitbreiden met foto’s van onze andere fotograaf!

Bekijk nu de eerste serie foto’s via deze link

We lezen ook graag hoe je de rit hebt ervaren, je kunt je reactie kwijt onder dit bericht.

 

Namens de redactie,

 

Remco van Eck